De zelfverzekerde en wendbare SUV toont zijn nieuwe look en nieuwe elektrische prestaties met een rijbereik tot 406 km

De zelfverzekerde en wendbare SUV toont zijn nieuwe look en nieuwe elektrische prestaties met een rijbereik tot 406 km

De PEUGEOT 2008, al meer dan drie jaar een bestseller in het B-segment van de SUV-markt, zet een nieuwe stap op het gebied van design, technologie en elektrificatie.

Na de nieuwe 508 berline en 508 SW is de 2008 het tweede model dat de nieuwe signatuurverlichting van PEUGEOT toepast. Deze wordt gekenmerkt door drie verticale lichtklauwen die op de nieuwe 2008 zijn geïntegreerd in de glanzend zwarte inzetstukken op de bumper. De combinatie benadrukt de sterke persoonlijkheid van de 2008 en zijn robuuste SUV-design. Alle versies profiteren van deze nieuwe lichtsignatuur. Bij de GT-versies wordt het opvallende effect van de drie klauwen voor het eerst uitgebreid in de verlichtingsfunctie van de full LED-koplampen door het gebruik van drie lichtmodules. Dit onderscheidt de GT-versies van de rest van het gamma door ze een exclusieve frontsignatuur te geven.

Een geherinterpreteerde lichtsignatuur

De nieuwe LED-achterlichten op alle versies van de nieuwe 2008 herinterpreteren de emblematische drie klauwen die de achterzijde van een PEUGEOT kenmerken. Hier bestaan ze uit drie boven elkaar geplaatste horizontale dubbele lamellen, fijn en elegant, die bijdragen tot de visuele verbreding van de auto. De achteruitrijlichten en richtingaanwijzers zijn eveneens LED.

Een opnieuw uitgevonden grille

De nieuwe 2008 pakt uit met een nieuwe grille, waarop het nieuwe PEUGEOT-embleem prijkt. Hij is breder en heeft een specifiek zijdelings motief dat aansluit op de koplampen, waardoor de verticaliteit en de krachtige houding van de auto worden versterkt. Op de ACTIVE-versie heeft de voorkant een horizontaal patroon in glanzend zwart.

Op de ALLURE- en GT-versies heeft de voorkant een verticaal patroon in dezelfde kleur als de carrosserie, dat zich uitstrekt tot subtiele donkere inzetstukken om de verticaliteit van de voorkant te versterken. Dankzij de carrosseriekleur van het patroon kan de grille ook beter in de bumper worden geïntegreerd voor een robuustere uitstraling.Ongewone kleuren

Het moderne Selenium Grey, gekozen als introductiekleur, is ook de kleur die zonder meerprijs wordt aangeboden in het beschikbare palet. Het nieuwe Okenite White, rijk aan blauwgrijze accenten, benadrukt het raffinement van de nieuwe 2008. De GT-versie wordt standaard geleverd met een zwart dak. De spiegels van alle nieuwe 2008-modellen zijn zwart, ongeacht de gekozen carrosseriekleur.
De nieuwe 2008 is verkrijgbaar in zes carrosseriekleuren (Selenium Grijs, Artense Grijs, Okenite Wit, Perla Nera Zwart, Elixir Rood en Vertigo Blauw).

De ongeëvenaarde PEUGEOT i-Cockpit® staat meer dan ooit centraal in het rijplezier.

Het instrumentenpaneel van de nieuwe 2008 is ideaal gelegen op ooghoogte, net boven het stuur, en is digitaal op de ALLURE- en GT-versies. Het 10-inch digitale display heeft een nieuw design en, op GT-versies, een 3D-display. De kleur van het display, de hiërarchie en de indeling van de informatie kunnen volledig aan de wensen van de bestuurder worden aangepast. De ACTIVE-versie van 2008 behoudt zijn analoge instrumentenpaneel.

Alle modellen van 2008 zijn nu standaard uitgerust met een centraal touchscreen van 10 inch (tegenover 7 inch vroeger op de eerste twee uitvoeringen). Hiermee kunnen de radio- en telefoonfuncties (ACTIVE-versie) of de nieuwste generatie van de infotainmentsystemen PEUGEOT i-Connect® en PEUGEOT i-Connect® Advanced worden bediend.

Op de versies ALLURE en GT is het centrale scherm voorzien van HD-technologie. Onder het centrale display blijven de pianotoetsen behouden voor snelle toegang tot de belangrijkste functies.Een steeds efficiëntere E-2008, met een bereik tot 406 km

De E-2008 is de pionier van volledig elektrische SUV's in het B-segment, waarbij de nieuwe aandrijflijn al is overgenomen door de E-208 en E-308. Het maximumvermogen stijgt met 15% van 100 kW/136 pk naar 115 kW/156 pk, terwijl de batterij wordt uitgebreid van 50 kWh naar 54 kWh. Dankzij een grote inspanning op het gebied van efficiëntie kan de toename van de prestaties worden verzoend met een grotere actieradius, die oploopt tot 406 km in vergelijking met 345 km voorheen (WLTP gemengde cyclus).
Op de nieuwe PEUGEOT E-2008 zijn twee types boordladers beschikbaar, voor elk gebruik en elke laadoplossing: standaard een enkelfasige lader van 7,4 kW en als optie een driefasige lader van 11 kW.

De geschatte oplaadtijden van 20% tot 80% zijn 30 minuten vanaf een openbare terminal (100 kW), 4u40 vanaf een Wall Box (7,4 kW) en 11u10 vanaf een versterkt stopcontact (3,2 kW).

Naast de hierboven beschreven elektrische aandrijflijnen biedt het nieuwe 2008-gamma een keuze aan benzine- en dieselmotoren, zodat elke klant het juiste model voor zijn behoeften kan vinden:

  • PureTech 100: de driecilinder 1,2-liter benzinemotor met 100 pk en Stop & Start-systeem wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak.
  • PureTech 130: de 130 pk sterke 1,2-liter driecilinder benzinemotor met Stop & Start-systeem kan worden gecombineerd met de 8-traps EAT8-automaat of een handgeschakelde 6-versnellingsbak.
  • BlueHDi 130 EAT8: de 130 pk sterke 1,5-liter 4-cilinder dieselmotor met Stop & Start-systeem wordt gecombineerd met de EAT8 8-traps automatische versnellingsbak.