NIEUWE PEUGEOT e-PARTNER, Next Gen Small e-Van

NIEUWE PEUGEOT e-PARTNER, Next Gen Small e-Van

Het merk PEUGEOT is een van de eerste merken die een volledig assortiment elektrische bedrijfswagens in Europa aanbiedt en bevestigt opnieuw zijn positie in dit segment. Als aanvulling op de nieuwe PEUGEOT e-EXPERT (International VAN of The Year 2021) en PEUGEOT e-BOXER, presenteert PEUGEOT met trots de nieuwe PEUGEOT e-PARTNER.

Voortbouwend op zijn commerciële succes van generatie op generatie en talloze prijzen gewonnen, waaronder de titel van International VAN of The Year in 2019, is de PEUGEOT PARTNER sinds zijn lancering in 1996 in 2.000.000 voertuigen geproduceerd en in meer dan 100 landen verkocht.

Als leider van de Europese markt sinds zijn lancering in 2018 in het F1-segment (bestelwagens), is de PEUGEOT PARTNER nu verkrijgbaar met een 100% elektrische motor.

De nieuwe PEUGEOT e-PARTNER belichaamt perfect de kracht van keuze en wordt geleverd met:
 • een actieradius van maximaal 275 km in de WLTP-cyclus (in goedkeurigsfase),
 • 2 lengtes (standaard en lang),
 • 2 silhouetten, Vans (tot 3 zitplaatsen) en Deep Cabins (tot 5 zitplaatsen),
 • trekvermogen tot 750 kg,
 • een laadvermogen tot 800 kg,
 • een laadvolume tot 4,4 m³, strikt identiek aan de versie met verbrandingsmotor.
De nieuwe PEUGEOT e-PARTNER is comfortabel in alle situaties en aanpasbaar aan alle beroepen met een werkruimte die het dagelijks leven gemakkelijker maakt, ingebouwde technologieën zoals de PEUGEOT digital i-Cockpit® en een goed uitgevoerde stijl, en biedt ook onbeperkte toegang tot stadscentra.

Alle originele kwaliteiten van de PEUGEOT PARTNER, geen compromissen en nu emissievrij, dit is nu mogelijk.

100% elektrische technologie, efficiëntie van de kleine e-Van van de volgende generatie

Gebaseerd op het EMP2 (Efficient Modular Platform) multi-energy modulaire platform, biedt de PEUGEOT e-PARTNER een 100% elektrische motor met een maximum vermogen van 100 kW en een maximum koppel van 260 Nm dat vanaf het begin beschikbaar is voor onmiddellijke reactiviteit, zonder trillingen , geluid, schakelen, geur of natuurlijk CO2-uitstoot.

De elektrische aandrijflijn (elektromotor, omvormer en DC/AC-lader-converter) is vergelijkbaar met de nieuwe PEUGEOT e-EXPERT. Net als bij de laatste is de regelaar aangepast om te voldoen aan de ladingsbeperkingen die inherent zijn aan het gebruik van bedrijfsvoertuigen.

De prestaties (in POWER-modus) zijn als volgt (in goedkeurigsfase):
 • Maximum snelheid van 130 km/u
 • 0 tot 100 km/u in 11,2 s
 • Acceleratie van 80 naar 120 km/u in 8,9 s
Beide versies (Standaard en Long) zijn verkrijgbaar met een lithium-ionbatterij (18 modules) met een capaciteit van 50 kWh, die een bereik van maximaal 275 km biedt, afhankelijk van de versie, op rijprofiel en onder de WLTP (Worldwide harmonized Testprocedures voor lichte voertuigen) goedkeuringsprotocol, dat momenteel wordt goedgekeurd.

De thermische regeling van de batterij is aangesloten op het warmteoverdrachtscircuit van het passagierscompartiment en zorgt voor snel opladen, een geoptimaliseerde actieradius en een langere levensduur.

De PEUGEOT e-PARTNER is in de Belux standaard uitgerust met een driefasige lader van 11 kW.

Dankzij het laadcontact, dat zich op het linker achterspatbord bevindt, kan het voertuig op verschillende manieren worden opgeladen: van een standaard stopcontact, een verstevigd stopcontact of met een Wall Box en zelfs op een snellader.

De laadmodi voor de 50 kWh-batterij zijn flexibel en aangepast aan alle dagelijkse situaties. Er zijn verschillende soorten opladen mogelijk, thuis, op het werk of op openbare laadpalen.

 • Uit een standaard stopcontact (8A), voor een volledige lading in 31 uur,
 • Van een versterkt stopcontact (16A), voor een volledige lading in 15 uur,
 • Van een 7,4 kW Wall Box: volledig opladen in 7,5 uur met de enkelfasige (7,4 kW) boordlader,
 • Van een 11 kW Wall Box: volledig opladen in 5 uur met de 3-fasen (11 kW) boordlader,
 • Van een snellader: de thermische controle van de batterij maakt het gebruik van 100 kW-laders mogelijk en 80% van de lading in 30 minuten.

Elke dag rijplezier en gebruiksgemak: de volgende generatie kleine e-Van aanpasbaarheid

De nieuwe PEUGEOT e-PARTNER combineert compacte buitenafmetingen met maximale laadcapaciteiten. De batterijen bevinden zich onder de vloer, zonder enige impact op het laadvolume.

Deze plaatsing bevordert ook de stijfheid en zorgt voor rijplezier, net als bij de versies met verbrandingsmotor, dankzij een optimale gewichtsverdeling.

Het veercomfort is gegarandeerd, identiek aan dat van de versies met verbrandingsmotor, om de beste prestaties te garanderen, zowel onbeladen als beladen.

De bestuurder van de nieuwe PEUGEOT e-PARTNER voelt zich in alle situaties op zijn gemak, met een speciaal aangepaste stuurbekrachtiging die het rijden gemakkelijker maakt en met een draaicirkel van 10,8 m zoals gebruikelijk (standaardversie tussen stoepranden) en een hoogte van minder dan 1,90 m, die toegang tot de meeste parkeergarages garandeert.

De nieuwe PEUGEOT e-PARTNER is verkrijgbaar in dezelfde uitvoeringen als de verbrandingsmotoren om aan alle eisen te voldoen:
 • Bestelwagens (2 lengtes: standaard 4,40 m en lang 4,75 m, 3 plaatsen),
 • Vergroote cabine (5 zitplaatsen, vast of opklapbaar, alleen in lange uitvoering).


Modulariteit blijft de standaard in dit segment met de Multiflex 3-zitsbank, dankzij het luik in de scheidingswand en de zit van de zijbank die omhoog kan worden gebracht, betekent dit dat:
 • Er kunnen 3 personen voorin zitten. Dit praktische aspect wordt zeer gewaardeerd door professionals, die hun teams en tools van de ene plaats naar de andere kunnen vervoeren, waardoor de ritten worden geoptimaliseerd. De centrale stoel is groter omdat er geen handremhendel is.
 • Er is een vlakke vloer met een nuttige lengte vergroot tot 3,09m in de standaard versie en zelfs 3,44m in de lange versie,
 • Er is 500 l extra volume aan de voorkant,
 • Er is een mobiele kantoorfunctie dankzij de tablet die is ingebouwd in de neerklapbare rugleuning van de middelste stoel. Het kan zowel naar de passagier als naar de bestuurder worden gedraaid.
 • Opbergruimte onder het middelste zitkussen, afsluitbaar met een hangslot.
Met een capaciteit tot 113 l is de opbergruimte ontworpen voor de vele verschillende toepassingen van professionals. Ze zijn gemakkelijk te bereiken en slim verdeeld over het passagierscompartiment.

Het trekvermogen blijft behouden met de mogelijkheid om een lading tot 750 kg te trekken. Het bruikbare volume tot 4,4 m³ voor de lange versie (3,8 m³ voor de standaardversie) is precies hetzelfde als voor de verbrandingsmotoren. Het laadvermogen tot 800 kg is zowat de hoogste op de markt.